بیماری-بواسیر-در-خانم-ها

بواسیر در زنان چه علائمی دارد و چگونه درمان می شود؟

بواسیر در زنان به دلیل بارداری و زایمان بیشتر شیوع دارد. همچنین امروزه بسیاری از افراد با انتخاب سبک غذایی نامناسب و یا عواملی چون وراثت ممکن است مشکلات و بیماری های متعددی را تجربه کنند که این مشکلات اغلب بسیار آزاد دهنده بوده و می توانند بسیار دردناک باشند. لازم به ذکر است برخی از این بیماری ها میان زنان و مردان مشترک بوده و همه افراد ممکن است آن را تجربه کنند؛ اما علائمی که نشان دهنده این بیماری ها هستند می تواند در هر فرد متفاوت باشد. در این مقاله به موضوع بیماری بواسیر در زنان می پردازیم و علت و علائم و راهکارهای لازم هنگام ابتلا به بیماری را مورد بررسی قرار می دهیم. با ما در ادامه همراه باشید…

بواسیر در زنان چیست؟

بواسیر در زنان، همان رگ هایی هستند که در قسمت مقعد قرار دارند؛ اما متورم شده اند. تورم این رگ ها مشکلاتی را برای افراد ایجاد می کند. همانطور که گفته شد بواسیر در زنان از جمله مشکلات رایجی است که افراد اغلب بعد از گذر سن ۵۰ سالگی آن را تجربه می کنند. البته این به معنای آن نیست احتمال ابتلا به این بیماری قبل از این سن وجود ندارد بلکه باید گفته شود بعد از ۵۰ سالگی احتمال بروز این مشکل در زنان بیشتر خواهد بود.

بیماری بواسیر با متورم شدن رگ های خونی در قسمت مقعد و یا روده راست ایجاد می شود و در برخی مواقع می تواند موجب خونریزی نیز شود. به طور کلی میزان ابتلا به بواسیر در زنان و در مردان یکسان است؛ اما زنان اغلب در سنین کمتری این مشکل را تجربه می کنند. یکی از عواملی که موجب می شود بواسیر در زنان دیده شود بارداری و زایمان است.

در زمان بارداری فشار زیادی بر شکم و قسمت پایین تنه وارد می شود و به رگ های مقعد نیز فشار می آید. همین مسئله می تواند موجب بروز بیماری بواسیر شده و خونریزی و یا علائم دیگری را به دنبال داشته باشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

بواسیر-در-زنان

دلایل بروز بواسیر در زنان

عوامل متعددی موجب بروز این بیماری در افراد می شود که اصلی ترین دلایل ابتلا به بواسیر در زنان بارداری و چاقی است؛ اما این دلایل تنها به این دو عامل خلاصه نمی شود. سایر دلایل بروز بواسیر عبارتند از:

  • یبوست مزمن و یا اسهال
  • داشتن رابطه جنسی مقعدی
  • ایستادن و نشستن به مدت طولانی
  • بلند کردن و یا حمل لوازم سنگین
  • فشار آوردن به مقعد در هنگام دفع مدفوع
  • عدم داشتن تحرک کافی در طول روز و ورزش نکردن
  • احتمال ابتلا به بواسیر به دلیل وراثت و سابقه خانوادگی
  • عدم مصرف مواد غذایی دارای فیبر و یا کم بود مصرف آن
  • پوشیدن لباس زیرهای بسیار جذب، سفت و تنگ که موجب وارد شدن فشار به قسمت پایین تنه شود

شما با برطرف کردن مشکلاتی همچون یبوست و رعایت نکاتی چون نپوشیدن لباس زیر های تنگ، مصرف فیبر به میزان کافی، بلند نکردن وسایل سنگین، داشتن تحرک کافی و ورزش کردن می توانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرده و یا احتمال ابتلا به آن را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید: پیشگیری از بواسیر

علائم بواسیر در زنان

بواسیر در زنان می تواند هم به صورت داخلی و هم به صورت خارجی باشد. داخلی به معنای آن است که بواسیر در داخل روده بزرگ و یا مقعد ایجاد شود و خارجی نیز بدین گونه است که در خارج مقعد برآمدگی حاصل از بواسیر دیده شود. زمانی که شما به بواسیر مبتلا می شوید، بدن شما علائمی را از خود بروز خواهد داد که شما می توانید به این بیماری پی ببرید و سریعاً برای درمان آن اقدام کنید.

لازم است گفته شود بواسیر بیماری نیست که جان شما را به خطر بیندازد؛ اما می تواند برایتان بسیار دردناک باشد. به همین خاطر بهتر است به محض مشاهده علائم بواسیر، پزشک را مطلع ساخته و روش های درمانی را به کار بگیرید.

به طور کلی علائم نشان دهنده بواسیر در زنان عبارتند از:

  • خون ریزی بعد از دفع مدفوع
  • احساس درد در ناحیه اطراف مقعد
  • به وجود آمدن برآمدگی دردناک و ضایعه برجسته و گوشتی در ناحیه مقعد
  • احساس خارش و یا سوزش در حالت عادی و یا در زمان دفع مدفوع
  • خروج ترشحات از مقعد
  • مشکل در دفع کامل مدفوع
علائم-بواسیر-در-زنان

درمان بیماری بواسیر در زنان

پزشکانی که در این حوزه تخصص داشته و از سابقه فراوانی برخوردارند می توانند روش های بسیار مفید و موثری را به جای جراحی پیشنهاد دهند. لازم است برای درمان بواسیر به بهترین دکتر بواسیر مراجعه کنید تا بیماری شما با بهترین روش درمان شود. برخی از این روش ها مراقبتی بوده و باید با توجه به گفته های خود پزشک انجام شود تا نتیجه مثبتی داشته باشند. برخی از این مراقبت ها که سرعت درمان بواسیر در زنان را افزایش می دهند به عبارت زیر هستند.

  1. استفاده از شیاف از جمله روش های موثری است که توسط اغلب پزشکان پیشنهاد می شود و می تواند از سوزش و درد مقعد جلوگیری کند.
  2. استفاده از آب گرم روشی تسکین دهنده برای کاهش درد و سوزش در ناحیه مقعد است؛ از این رو لازم است ۱۰ دقیقه از روز را به نشستن در آب گرم اختصاص دهید.
  3. از آنجایی که یبوست از علل اصلی بواسیر است شما می تواند با افزایش می میزان مصرف فیبر یبوست را برطرف کنید.
  4. داروها و پماد هایی که از سوی پزشکان تجویز می شوند نیز می توانند برای درمان این بیماری ها بسیار موثر واقع شوند. به عنوان مثال یکی از داروهایی که برای درمان موضعی مورد استفاده قرار می گیرد هیدروکورتیزون است که برای تسکین درد بسیار کارساز است.

شما می توانید با مشاهده هر یک از این علائم به پزشک متخصص در این حوزه مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرید. بسیاری از کسانی که به بواسیر مبتلا می شوند اغلب با مصرف چند دارو مشکلشان حل خواهد شد و به جراحی نیاز نیست. از این رو شما باید به پزشکی با سابقه و مجرب همچون دکتر پروانه منصوری مراجعه کنید تا از درمان بیماری با بهترین روش درمانی مطمئن باشید.

سخن آخر

در این مقاله تلاش کردیم شما را با بیماری بواسیر در زنان آشنا کرده و نکاتی را در این باره با شما در میان بگذاریم. در مطالب مذکور به طور کامل به شناخت بواسیر، عواملی که موجب بروز این بیماری می شوند، علائم نشان دهنده و مراقبت های ضروری بواسیر پرداختیم.

لازم به ذکر است شما باید به محض مشاهده علائم این بیماری به پزشک مراجعه کنید تا بیماری شدت نگرفته و بیشتر شما را دچار آزار نکند. همچنین توجه به مراقبت های لازم نیز می تواند به شما در بهبود سریع تر بواسیر کند. امیدواریم این مطالب برایتان مفید بوده باشد.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *