علائم بواسیر خونی

بواسیر خونی | علائم، تشخیص و درمان

بواسیر خونی مشکلی است که برخی افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. هموروئید می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که در هر شخص به شکل خود را نشان می‌دهد. اگر در هنگام ابتلا به این بیماری دچار خونریزی می‌شوید، ممکن است به بواسیر خونی مبتلا شده باشید. هموروئید خونی نیاز به درمان تحت نظر پزشک دارد و نمی‌توان آن را در منزل درمان کرد، اما علائم آن چیست و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟ در  ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

بواسیر خونی

بواسیر خونی چیست؟

همه ما در حقیقت هموروئید را در بدن خود داریم. رگ‌های خونی اطراف مقعد هموروئید نام دارند. زمانی که این رگ‌ها در اطراف مقعد متورم شوند، بواسیر به وجود می‌آید. زمانی که یک فرد یک هنگام دفع مدفوع کمی خون را مشاهده می‌کند، نشان دهنده این است که به بیماری هموروئید مبتلا شده است. فشار آوردن بیش از حد در حین اجابت مزاج دلیل اصلی خونریزی بواسیر یا همان بواسیر خونی است. سایر دلایل دیگر مانند یبوست، اسهال و نشستن طولانی مدت می‌توانند این مشکل را به وجود بیاورند. همچنین اگر باردار باشید یا تجربه بلند کردن وسایل سنگین را داشته باشید، احتمال به وجود آمدن این مشکل بیشتر خواهد شد.

تقریبا نیمی از افراد در زندگی خود ابتلا به بواسیر را تجربه می‌کنند. اگر هموروئید در مواقعی خونریزی کند، با تحت تاثیر قرار دادن بدن می‌تواند آن را به شدت ضعیف کند. در این صورت فرد در کل روز بی حال و خسته خواهد بود. کم خونی هم از عوارض آن مشکل است که باید فورا نسبت به درمان آن اقدام کنید تا شرایط بدتر نشود.

علائم بواسیر خونی

همان طور که می‌دانید، هموروئید خونی همراه با خونریزی است، در نتیجه، بیشتر علائم آن شامل خونریزی خواهد بود. فقط پنج درصد افراد علائم ناراحت کننده بواسیر خونی را مشاهده می‌کنند.  این علائم هموروئید خونی عبارتند از:

  • ایجاد تورم در ناحیه مقعد
  • خونریزی
  • درد
  • سوزش
  • خارش
  • ایجاد زائده گوشتی در ناحیه مقعد
  • ترشحات مخاطی
  • احساس فشار در اطراف مقعد
درمان بواسیر خونی

هر کدام از این علائم ممکن است در افراد به صورت جداگانه نمایان شوند و همه افراد تمامی علائم را با یکدیگر تجربه نمی‌کنند. شایع‌ترین علامت این بیماری، یعنی خونریزی می‌تواند در محل‌های مختلفی رخ دهد. این خون ممکن است در سرویس بهداشتی قابل مشاهده باشد، روی دستمال توالت یا روی مدفوع نمایان شود.

اگر هموروئید خونریزی داخلی داشته باشد، ممکن است لخته خون در بواسیر ایجاد شود و یک توده آبی رنگ ایجاد کند. این امر به عنوان بواسیر ترومبوز شناخته می‌شود و نیاز به درمان فوری دارد. اگر این بیماری درمان نشود، منجر به پاره شدن ترومبوز و ایجاد یک خونریزی شدید می‌شود. اگر فقط چند قطره خون جزئی وجود داشته باشد، هموروئید را می‌توان در خانه درمان کرد. اگر در حین استفاده از سرویس بهداشتی مرتبا شاهد خونریزی بودید و بعد از هر بار استفاده باز هم در لباس زیر خود خون مشاهده کردید، حتما باید به بهترین دکتر بواسیر در تهران مراجعه کنید.  

چه چیزی باعث بواسیر خونی می‌شود؟

حتی اگر انواع هموروئیدهای داخلی و خارجی همگی با هم تفاوت داشته باشند، وجه اشتراک آن‌ها خونریزی به دلیل یک علامت مشخص است. بواسیر خونی ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، اما دلیل اصلی آن به دلیل احساس فشار زیاد در حین حرکت روده است. هنگامی که هموروئیدهای متورم و ملتهب تحت فشار بیش از حد قرار می‌گیرند، سطح هموروئید می‌تواند آسیب ببیند و شروع به خونریزی کند. این امر همچنین می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که فرد یبوست داشته باشد و مدفوع او خشک و سفت باشد. به دلیل فشار ناشی از تجمع خون، هموروئیدهای ترومبوزه شده در واقع می‌توانند ترکیده و خونریزی قابل توجهی نیز ایجاد کنند.

آیا بواسیر خونی خطرناک است؟

بواسیر بستگی به نوعی که دارد می‌تواند بی خطر یا خطرناک باشد. گاهی اوقات هموروئید خونی می‌تواند خطرناک باشد و عوارض زیر را به وجود بیاورد:

کم خونی

از مهم‌ترین و شایع‌ترین خطرات این بیماری، کم خونی است که اگر شدید باشد باعث آنمی خواهد شد.

سرطان روده

گاهی اوقات اگر بواسیر خونی درمان نشود و به مدت طولانی باقی بماند، خطر ایجاد سرطان روده را تقویت خواهد کرد. همچنین خود سرطان روده نیز می‌تواند عاملی برای ابتلا به بواسیر خونی باشد.

بروز التهاب

مانند هر بیماری دیگری، بواسیر هم زمانی که خونریزی زیادی دارد می‌تواند باعث آلوده شدن ناحیه موردنظر و در نتیجه ایجاد عفونت شوند. این التهاب و عفونت می‌تواند به مرور درد ناشی از هموروئید را تشدید کند.

ایجاد شوک

هموروئید خونی اگر شدید باشد می‌تواند باعث ایجاد شوک در فرد شود. وقتی فشار خون به شدت کاهش می‌یابد و اعضای بدن دچار کمبود اکسیژن می‌شوند، شوک اتفاق می‌افتد. تجربه کردن شوک می‌تواند به سایر اعی بدن آسیب بزند و در صورت شدید بودن می توند حتی موجب مرگ نیز شود.

درمان بواسیر خونی

به طور کلی، بواسیر با تغییر سبک زندگی و افزایش مصرف فیبر درمان می‌شود. در واقع افزایش مصرف این ماده می‌تواند خونریزی ناشی از بواسیر را تا پنجاه درصد کاهش دهد. افزایش مصرف مایعات نیز می‌تواند به کنترل و درمان این بیماری کمک زیادی کند. از طرفی، پیاده روی سریع به مدت 20 تا 30 دقیقه در روز و سایر ورزش‌های هوازی متوسط نیز می‌تواند با تحریک عملکرد روده از یبوست جلوگیری کند. بواسیر خونی  از طریق روش‌های زیر نیز قابل درمان است:

  • جراحی
  • اسکلوتراپی
  • انعقاد الکتریکی
  • بستن باند لاستیکی

نتیجه گیری

ابتلا به بیماری هموروئید یا بواسیر خونی می‌تواند برای بسیاری از افراد آزاردهنده باشد. حال اگر این بیماری خونریزی داشته باشد و تبدیل به بواسیر خونی شود، تحمل آن سخت‌تر خواهد بود. درمان‌های مختلفی برای این بیماری وجود دارد که با توجه به شدت آن می‌توانید آن‌ها را در پیش بگیرید. اگر بواسیر شدت بگیرد، باید حتما با پزشک آن را در میان بگذارید.

سوالات متداول بواسیر خونی

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *