درمان-پارگی-پروتز-سینه

ترکیدن پروتز سینه شایعه است یا حقیقت دارد؟

یکی از موضوعات مورد بحث در انجام عمل زیبایی سینه، ترکیدن پروتز سینه پس از جراحی است و همواره دغدغه زیباجویان برای انجام این عمل می‌باشد. عمل پروتز سینه امروز در جهان از اهمیت بسیاری برخوردار است. برخی از بانوان پس از دوران زایمان و شیردهی به دنبال راهی برای ایجاد تناسب، خوش فرمی و تقارن یا افزایش سایز می‌باشند و در این صورت اقدام به جراحی پروتز سینه صورت می‌گیرد که نتیجه آن به  تبحر و تکنیک پزشک بستگی دارد.

تولید کنندگان مواد پروتز اغلب از ژل سیلیکونی یا مواد مشابه آن در ساختار پروتز استفاده می‌کنند که حسی مشابه سینه‌های طبیعی ایجاد کند و از بروز ترکیدن پروتز سینه جلوگیری نمایند. به کارگیری ماده مرغوب در انجام عمل پروتز، طول ماندگاری آن را بالا برده و مانع از پارگی پروتز می‌شود. اگرچه جنس پروتز ممکن است از ماده سیلیکونی باشد و در صورت ضربه محکم به قفسه سینه پارگی پروتز ایجاد شود اما طول عمر آن دائم نخواهد بود. اگر می خواهید بدانید ترکیدن پروتز سینه واقعیت دارد یا خیر در ادامه با ما همراه باشید…

چرا ترکیدن یا پارگی پروتز سینه اتفاق می افتد؟

بر خلاف دیدگاه عموم، جراحی پروتز سینه ماندگاری دائمی ندارد و با کاهش یا افزایش وزن، شیردهی و بارداری احتمال ایجاد تغییرات قابل توجه از جمله پارگی پروتز سینه افزایش پیدا می کند. عمر پروتز سینه حدود ۲۰ سال می‌باشد که پس از گذشت این دوره و در صورت کهنه شدن آن، امکان پاره شدن و یا ترکیدن پروتز به وجود می‌آید. ممکن است برای پیشگیری از ترکیدن پروتز نتوان اقداماتی انجام داد، اما رعایت برخی نکات شاید کمی از بروز خطر در مقابل ترکیدن پروتز را کاهش دهد. احتمال پارگی پروتز سینه برای تمامی افرادی که اقدام به این جراحی می‌کنند وجود دارد و به عنوان عوارض این عمل محسوب می‌شود. اگر در انجام عمل جراحی از پروتز‌های با کیفیت استفاده شود و این عمل توسط پزشک متخصص صورت گیرد، احتمال بروز این عارضه نادر خواهد بود. در این مقاله به بررسی علائم ترکیدن پروتز سینه و راهکارهای درمان آن می‌ پردازیم.

علائم ترکیدن پروتز سینه

همواره یکی از پرسش‌های رایج در ذهن بانوانی که قصد عمل پروتز سینه دارند، این است که آیا امکان ترکیدن پروتز سینه وجود دارد؟ امروزه با گسترش دانش‌های تخصصی در این باره و وجود دستگاه‌ها و نیز تکنیک‌های پیشرفته در این زمینه احتمال بروز ترکیدن پروتز سینه به حداقل رسیده است.

علائم-ترکیدن-پروتز-سینه

برخی نشانه‌های پاره شدن پروتز سینه در بانوان به شرح زیر است:

کوچک شدن سینه

 یکی از علائم ترکیدن پروتز سینه در پروتز آب نمکی کوچک ‌تر شدن سینه در اثر ترکیدن است. ایجاد حالت خوابیدگی در سینه از نشانه‌های رایج پارگی پروتز می‌باشد.

انتقال ماده پروتز به سایر نقاط بدن


در صورت ترکیدن پروتز سینه ژل به کارگرفته شده در انجام عمل به بخش‌های مختلف بدن انتقال می‌یابد. ژل، ممکن است به نقاط مختلف سینه و ناحیه زیر بغل فرد منتقل شود. وجود حالت توده و از بین رفتن فرم مطلوب در سینه‌ها از مهم ترین نشانه‌های  پروتز سینه می‌باشد.

احساس درد در بخش‌های مختلف سینه


پارگی پروتز سینه می‌تواند منجر به درد و حساسیت در نقاط مختلف سینه شود. از بین رفتن حالت برجستگی سینه باعث درد در سینه بیماران پروتز سالین می‌گردد. افرادی که معرض پروتز سالین قرار دارند شرایط خاص دارویی برای آنان در نظر گرفته می‌شود و مصرف داروهایی نظیر ایبوپروفن و آسپرین توسط پزشک برای آنان منع می‌گردد. احساس سوزن سوزن شدن و بی‌حسی در میان افرادی که ترکیدن پروتز سینه را تجربه نموده‌اند، از علائم مشاهده شده در این افراد می‌باشد.

حالت برآمدگی در سینه


ایجاد برآمدگی در سینه از دیگر نشانه‌های ترکیدن پروتز سینه می‌باشد. اغلب به علت کند بودن مراحل ترکیدن پروتز سینه سیلیکونی، این برآمدگی چندان قابل احساس نخواهد بود اما در صورت وقوع، این برآمدگی در سینه یا زیر بغل قابل ملاحظه می‌باشد.

عوارض ترکیدن پروتز سینه

ترکیدن پروتز سینه در ابتدا اتفاقی نگران کننده نیست و نیازی به اقدامات فوری نخواهد داشت. این مشکل، عوارض و اثرات مخربی را می‌تواند در مدت طولانی رقم بزند. در صورت ترکیدن پروتز ممکن است محتویات آن به بیرون از سینه و خارج از فضای معین حرکت کند. در برخی از موارد نیز مواد پروتز سینه به بدن جذب می‌شود. هر گونه ماده ای که در پروتز سینه استفاده شده است

در صورت جذب آن به بدن، ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد و می‌تواند به ایجاد انواع بیماری در این ناحیه منتهی شود که تمامی این حالات توسط پزشک متخصص، دکتر پروانه معصومی قابل تشخیص می‌باشد. ترکیدن پروتز سینه علاوه بر از بین رفتن حالت پروتز و دفرمه شدن آن، منجر به احساس درد عمیق در نقاط مختلف سینه می‌گردد.

ترکیدن-پروتز-سینه

درمان ترکیدن پروتز سینه

از نکات مهم پس از وقوع علائم در ترکیدن پروتز سینه، درمان آن می‌باشد که به دو صورت امکان پذیر است.

در درمان اول فرد باید به برداشتن پروتز اقدام نمایند که بیشتر برای افرادی مورد استفاده‌ است که دچار پارگی پروتز نشده باشند. در این زمینه باید با بهترین جراح پروتز سینه مشورت نمایید.

در روش دوم برای ناحیه که دچار ترکیدگی شده است، جایگزین شدن پروتز صورت می‌گیرد و افرادی که دچار پارگی پروتز هستند یا دارای علائم پارگی می‌باشند این عمل انجام می‌شود. در این روش سعی در بازیابی شکل سینه به صورت اولیه می‌باشد و عمل بازیابی همچون عمل کاشت پروتز سینه انجام می‌شود. عمل بازیابی پروتز که پس از ترکیدن پروتز سینه انجام می‌شود، در نقاطی که در جراحی اول برای کاشت پروتز مدنظر قرار گرفته است صورت می‌گیرد و پروتز بازیابی از ناحیه برش اولیه بر سینه‌ها اعمال می‌گردد. درد پس از انجام عمل پروتز، کم می‌باشد و ممکن است افراد پس از عمل امکان انجام فعالیت‌های روزمره خود را داشته باشند اما مرتبط با توصیه متخصصان این حوزه، بهتر است تا حاصل شدن بهبودی از بانداژ استفاده نموده و با پزشک متخصص، دکتر پروانه معصومی در این باره مشورت‌های لازم صورت گیرد.

نتیجه گیری

با بکارگیری پروتز با کیفیت و مناسب، امکان بروز ترکیدگی آن کاهش می‌یابد. مراجعه به پزشک متخصص که دارای مهارت کافی و تبحر لازم در این زمینه است می‌تواند از بروز این عارضه تا حد امکان جلوگیری نماید. مراقبت‌های لازم پس از انجام عمل از نکات مهمی است که باید بعد از انجام پروتز مدنظر قرار گرفته شود تا خطر پارگی پروتز کاهش یابد.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *