بواسیر یا هموروئید در بارداری

هموروئید در بارداری و شروع یک واقعه!

بیماری هموروئید یک بیماری گوارشی محسوب می‌شود که سن و زمان نمی‌شناسد و بروز آن در برخی موارد مثل هموروئید در بارداری نگرانی‌هایی را برای فرد به‌همراه دارد و سوالاتی از جمله عوارض هموروئید در بارداری، علت هموروئید در بارداری چیست، پیشگیری از هموروئید در بارداری، درمان هموروئید در بارداری را برای فرد ایجاد کند.

با ما در این مقاله همراه باشید، ما در این مقاله  قصد داریم با پاسخ به سوالات به نگرانی افراد در مورد هموروئید در بارداری خاتمه دهیم.

بواسیر-در-بارداری

علت هموروئید در بارداری

همانطور که پیش‌تر گفتیم هموروئید عارضه‌ای است که زمان و سن نمی‌شناسد بروز آن در بارداری نگرانی را برای مادر ایجاد می‌کند. البته باید بدانیم که هموروئید در بارداری موضوعی رایج است اما این سوال ایجاد می‌شود که علت هموروئید در دوران بارداری چیست؟ پاسخ این سوال به یک مورد ختم نمی‌شود و دلایل متنوعی در ایجاد بواسیر در بارداری نقش دارد از جمله:

  • فشار بیش از حد هنگام دفع: 
  • نشستن طولانی مدت: اگر فرد هنگام بارداری مخصوصا در روزهای آخر تحرک نداشته باشد و مدام یا به حالت نشسته و یا مدام دراز بکشد امکان ابتلا به هموروئید را پیدا می‌کند. 
  • اضافه وزن 
  • کم آبی بدن 
  • فشار به بدن و سنگینی شکم
  • کم مصرف کردن فیبر: اگر مادر باردار رژیم غذایی کم فیبر داشته باشد یبوست می‌گیرد و در پی یبوست به دلیل فشار زیاد هنگام دفع، هموروئید در فرد ایجاد می‌شد.
  • اسهال یا یبوست به دلیل تغذیه در بارداری
  • عوامل ژنتیکی

به طور کلی دو نوع اصلی هموروئید وجود دارد: یک نوع هموروئید داخلی که به طور ظاهری قابل مشاهده نیست و نوع دیگر هموروئید خارجی است که از بیرون قابل مشاهده است. هموروئید در سه ماهه دوم و سوم بارداری به دلیل رشد کودک شایع‌تر است اما با رعایت نکاتی از جمله نوشیدن به اندازه آب می‌توانید تا حد زیادی از بروز این حادثه پیشگیری کنید. هموروئید به طور کلی دارای نشانه‌هایی است که شاخص‌ترین آنها خونریزی است اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که مشاهده خونریزی در هنگام دفع تنها به دلیل وجود هموروئید نیست و می‌تواند دلایل دیگری نیز داشته باشد در نتیجه بهتر است پس از مشاهده در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

عوارض هموروئید در بارداری

همانطور که پیش‌تر گفتیم بواسیر در بارداری به دلایلی که ذکر شد بسیار رایج است اما این سوال که آیا هموروئید در دوران بارداری عوارضی دارد یا خیر را در ادامه به آن می‌پردازیم. این بیماری در دوران بارداری در صورتی که به موقع اقدام به درمان کنید خطری ندارد و معمولا در دوران بارداری با رعایت تغذیه و نوشیدن آب می‌توانید تا حد زیادی آن را کنترل کنید اما اگر این عارضه پس از بارداری درمان نشد از روش جراحی برای درمان استفاده کنید.

پیشگیری از بواسیر در بارداری

می‌پرسید آیا امکان پیشگیری از هموروئید در دوران بارداری است؟ بله با رعایت یکسری نکات می‌توانید تا حد زیادی از بروز هموروئید در دوران بارداری پیشگیری کنید. نکاتی از جمله:

  • افزایش مصرف فیبر
  • نوشیدن به اندازه آب
  •   استفاده از توالت فرنگی در دوران بارداری
  • تحرک به اندازه در دوران بارداری 
  • اجتناب از زور زدن در هنگام دفع 

تمام نکاتی که ذکر شد می‌تواند در پیشگیری از بارداری نقش پررنگی داشته باشد اما اگر با رعایت نکات همچنان این عارضه در بارداری رخ داد بدون نگرانی و با مطرح کردن موضوع به پزشک خود می‌توانید آن را کنترل کنید.

01:09
truncate dir-rtl

خونریزی بعد از دفع در یبوست

درمان هموروئید در دوران بارداری

برای درمان بواسیر در بارداری اغلب پزشک اقدام به دادن رژیم غذایی مناسب می‌کند. رژیمی که در آن فرد به نوشیدن به اندازه آب، مصرف به اندازه فیبر می‌پردازد. مهم‌ترین نشانه هموروئید خونریزی در هنگام دفع است اما باید توجه داشته باشیم هر خونریزی هنگام دفع به علت وجود هموروئید نیست در نتیجه پس از مشاهده خون‌ریزی در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده تا علت آن بررسی شود. به طور کلی هموروئید در دوران بارداری بیشتر از هر زمان دیگری رخ می‌دهد و اگر فرد قبل از بارداری هموروئید داشته باشد ممکن است در دوران بارداری هموروئید عود کند.

سوالات متداول

نتیجه‌گیری

هموروئید در بارداری در اکثر افراد ایجاد می‌شود. این عارضه را می‌توان با رعایت نکاتی که ذکر شد پیشگیری کرد اما در دوران بارداری به دلیل افزایش یبوست و اضافه وزن فرد را مستعد بیماری هموروئید می‌کند. در صورت بروز هموروئید در دوران بارداری بهتر است در اسرع وقت برای درمان به پزشک مراجعه کنید.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *