بیماری-های-خوش-خیم-سینه

بیماری های خوش خیم پستان خطرناک هستند؟

بیماری های خوش خیم پستان کدامند؟ توده‌هایی که در بافت سینه مشاهده می‌شوند ممکن است خوش خیم و یا بدخیم باشند. برخلاف ترس و وحشت عمومی، اغلب توده‌های سینه خوش خیم هستند. بیماری‌های خوش خیم سینه از شیوع بسیار بالایی برخوردار می‌باشند. این بیماری‌های مانند سرطان‌های بدخیم سینه، تهدید کننده‌ی حیات و جان بیماران نمی‌باشند، اما گاهی اوقات ابتلا به بیماری‌های خوش خیم سینه ممکن است احتمال ابتلاء به توده‌های بدخیم سینه در آینده را افزایش دهند.

بیماری-های-خوش-خیم-پستان

بیماری های خوش خیم پستان چگونه تشخیص داده می شوند؟

برخی از این توده‌ها علائم و عوارض جسمانی مانند درد، ترشح از نوک سینه و یا توده‌های قابل لمس را ایجاد می‌نمایند که به سادگی قابل تشخیص می‌باشند. اما در برخی موارد نیز هیچ گونه علائم ظاهری وجود ندارد و تنها با انجام ام آر آی پستان، ماموگرافی و یا سایر تصویربرداری‌های سینه می توان به تشخیص آنها پرداخت.

شابع ترین بیماری های خوش خیم پستان

برخی از شایعترین بیماری‌های خوش خیم سینه عبارتند از:

کیست سینه

کیست سینه کیسه‌ای پر از مواد مایع می‌باشد که در قسمت‌های مختلف بافت سینه ممکن است ایجاد شود. کیست سینه معمولاً در خانم‌هایی که بین 35 تا 50 سال سن دارند مشاهده می‌شود. کیست‌ها معمولاً پیش از شروع دوران قاعدگی بزرگ می‌شوند و منجر به ایجاد درد می‌شود. در برخی موارد به نظر می‌رسد که کیست‌ها یک شبه ظاهر می‌شوند و پس از مدتی از بین می‌روند. علت ایجاد کیست سینه در اغلب موارد مسدود شده غدد سینه می‌باشد.

کیست-سینه-بیماری-خوش-خیم-پستان.

کیست سینه ممکن است نرم و یا سفت باشد. زمانی که کیست نزدیک سطح سینه می‌باشد، مانند یک تاول بزرگ است که داخل آن پر از مایع می‌باشد اما سطح آن صاف به نظر می‌رسد. کیست‌هایی که در بافت سینه قرار دارند به دلیل اینکه با بافت سینه پوشیده شده‌اند مانند توده‌هایی سفت احساس می‌شوند.

کیست‌ها معمولاً با انجام معاینات فیزیکی تشخیص داده می‌شوند. جهت تائید تشخیص از روش‌های سونوگرافی و یا ماموگرافی استفاده می‌شود. جهت درمان ممکن است مایع داخل کیست توسط سوزن‌های ظریفی از داخل کیست کشیده شود، این روش تحت عنوان آسپیراسیون شناخته می‌شود.

در برخی موارد ممکن است کیست‌ها دوباره به وجود بیایند، جهت درمان پزشک اقدام به آسپیراسیون مجدد کیست می‌نماید. کیست‌ها به ندرت ممکن است تبدیل به توده‌های سرطان شوند.

بیشتر بخوانید: چکاپ پستان

فیبروآدنوم سینه

فیبروآدنوم توده‌هایی غیرسرطانی سینه هستند که در هر سنی ممکن است مشاهده شود اما معمولاً در خانم‌های 20 تا 30 ساله و یا خانم‌هایی که پس از یائسگی تحت هورمون درمانی هستند بیشتر دیده می‌شوند. اندازه‌ی فیبروآدنوم‌های در افراد مختلف متفاوت می‌باشد و در هر قسمتی از سینه ممکن است رشد داشته باشد. تشخیص فیبروآدنوم معمولاً با معاینات اولیه توسط خود بیمار و یا پزشک مشخص می‌شود. جهت تائید تشخیص سونوگرافی و یا ماموگرافی پیشنهاد می‌شود.

فیبروآدنوم-سینه

در اغلب موارد فیبروآدنوم‌ها احتیاج به درمان خاصی ندارند و تنها میزان رشد آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد. در افراد شیرده و یا در دوران بارداری ممکن است اندازه‌ی فیبروآدنوم بزرگ شود، در صورتی که فیبروآدنوم موجب بروز عوارض جانبی شود برداشتن آن با روش جراحی پیشنهاد می‌شود.

معمولاً فیبروآدنوم موجب بروز سرطان سینه نمی‌شود، اما برخی از انواع فیبروآدنوم ممکن است شانس ابتلا به سرطان را بیشتر نماید به خصوص در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند.

نکروز چربی

نکروز چربی شامل تشکیل توده‌هایی بدون درد، گرد و سفت می‌باشد که به دلیل آسیب بافت‌های چربی در سینه ایجاد می‌شود. نکروز چربی معمولاُ در خانم‌هایی که سینه‌هایی بزرگ دارند و یا پس از ضربه به سینه ممکن است ایجاد شود. همچنین در برخی مواقع نکروز چربی به دلیل لامپکتومی و یا پس از رادیوتراپی که به دلیل سرطان‌های پیشین انجام شده است ایجاد شود.

گاهی اوقات این توده‌های در طی چند دوره‌ی قاعدگی ممکن است مشاهده شود. پیش از تصمیم گیری در مورد نحوه‌ی درمان، پزشکان پیشنهاد می دهند که ابتدا ماموگرافی انجام شود. این توده‌ها سرطانی نبوده و شانس ابتلا به سرطان سینه بدخیم را نیز افزایش نمی‌دهند.

آدنوز اسکروزان

رشد بیش از حد بافت در لوبول‌های سینه منجر به ایجاد بیماری به نام آدنوز اسکلروز می‌شود. این تغییرات بسیار کوچک بوده و معمولاً در ماموگرافی به صورت توده‌های کلسیفیکاسیون ظاهر می‌شوند. با توجه به اینکه این بیماری علائمی مشابه توده‌های بدخیم سرطان سینه دارد بنابراین جهت تائید و یا رد سرطان سینه بدخیم در اغلب موارد متخصصین پیشنهاد بیوپسی از این توده‌ها را می‌دهند.

گالاکتوسل (کیست جمع شدن شیر)

توده‌هایی پر از مایع که به دلیل انسداد مجاری شیر ایجاد می‌شود.

آبسه سینه

آبسه در سینه شامل جمع شدن مواد عفونی است که منجر به ایجاد بافت عفونی و توده‌ای دردناک در بافت سینه می‌شود. علائم دیگری که همراه با آبسه‌ی سینه ممکن است مشاهده شود عبارت است از: تب و خستگی

هماتوم

توده‌ای که به دلیل تجمع خون ایجاد می‌شود. این اتفاق معمولاً پس از ضربه، جراحت و یا عمل‌های جراحی که در سینه انجام می‌شود به وجود می‌آید.

کلام آخر

بیماری های خوش خیم پستان بسیار شایع می باشند. این بیماری ها خطرناک نیستند و در اغلب مواقع در صورتی که به موقع درمان شوند، به بیماری بدخیم تبدیل نخواهند شد. به همین دلیل مراجعه به موقع به پزشک امری ضروری است.

منابع:

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/common-benign-lumps

https://www.cancer.org/cancer/types/breast-cancer/non-cancerous-breast-conditions.html

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *