روش های درمان سرطان مقعد

درمان قطعی سرطان مقعد؛ معرفی بهترین روش ها

درمان سرطان مقعد با استفاده از روش های مختلفی انجام می‌شود که انتخاب هر یک از آن ها و استفاده برای بیمار به نظر پزشک بستگی دارد. درمان تمامی بیماری های کنسر با در نظر گرفتن استاندارد هایی انجام میشد که البته شرایط بالینی فرد در آن نقش دارد. در این مقاله به طور کامل در مورد درمان سرطان مقعد و مراحل آن صحبت خواهیم کرد.

درمان سرطان مقعد

مراحل درمان سرطان مقعد

مراحل درمان سرطان مقعد با توجه به میزان و شدت سرطان و همچنین وضعیت جسمانی و توان فرد با توجه به تشخیص جراح متفاوت است. در صورتی که سرطان مقعد در مراحل ابتدایی بوده و به بافت های بدن گسترش نیافته باشد با استفاده از عمل جراحی، تومور و بافت سرطانی برداشته می‌شود. در صورت گسترش بیماری و پیشرفته بودن آن، از شیمی درمانی و پرتو درمانی برای بهبود سرطان مقعد استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان شقاق مقعدی با لیزر

همانطور که دانستید روش درمان سرطان مقعد بسته به نوع و میزان پیشرفت بیماری کنسر در فرد انتخاب می‌گردد اما به طور کلی روش های درمانی سرطان مقعد، جراحی، پرتو درمانی، ایمونوتراپی و شیمی درمانی آن می‌باشد. برای همه افراد بسته به شرایط بیماری از استاندارد ترین و بهترین گزینه درمانی استفاده می‌کنند اما پاسخ بدن هر فرد متفاوت است و نمی‌توان نتیجه قطعی را برای این مورد بیان کرد. درمان سرطان مقعد با استفاده از روش های غیر جراحی نیاز به چندین جلسه مراجعه دارند که شما باید حتما این موارد را جدی بگیرید.

جراحی برای درمان سرطان مقعد

در صورتی که تشخیص داده شود که تومور سرطانی مقعد در مراحل اولیه شیوع قرار دارد و به بافت های دیگر بدن گسترش پیدا نکرده است، با استفاده از جراحی موضعی، بافت داخل مقعد که سرطانی است را برداشته و برای تشخیص دلیل ابتلا به سرطان مقعد، نمونه را به آزمایشگاه ارسال می‌کند. گاهی وسعت سلول های سرطانی آنقدر نیست که نیاز به جراحی گسترده داشته باشد و فقط کافیست تا بافت آسیب دیده و سرطانی شده نیز برداشته شود و در این میان روده ها دستخوش هیچ تغییری قرار نمی‌گیرند.

حال گاهی بیماری در افراد پیشرفته تر بوده که با استفاده از جراحی باز برای برداشتن مقدار بافت مشخص از مقعد و حتی قسمتی از روده کوچک و روده بزرگ نیز برداشته می‌شود. این جراحی وسیع تر بوده و غدد لنفاوی درگیر نیز برداشته می‌شوند و سپس از تکنیک شیمی درمانی نیز برای بهبود کامل بیمار استفاده می‌کنند. جراحی باز سرطان مقعد دارای دوران نقاهت طولانی تر بوده اما تمامی بافت های آسیب دیده نیز از بدن حذف می‌شود و دیگر نیاز به استرس در مورد متاستاز و پخش سرطان در بدن وجود نخواهد داشت.

مراحل درمان سرطان مقعد

درمان سرطان مقعد با روش شیمی درمانی

در این روش درمانی از یک یا چند مدل داروی متفاوت برای درمان سرطان مقعد استفاده می‌شود. شیمی درمانی تا از بین رفتن کامل توده های سرطانی، ممکن است که ماه ها به طول انجامد. برخی داروهای شیمی درمانی سرطان مقعد عبارتند از: سیس پلاتین ، fu-5، لوکورین و … که نوع دارو و یا ترکیب استفاده از این داروها به نوع سرطان مقعد و میزان پیشرفت آن بستگی دارد. شیمی درمانی بعد از درمان سرطان مقعد نیز یک روش کمک درمانی برای بهبودی کامل بیمار و از بین رفتن تمامی سلول های سرطان یو بدخیم در این ناحیه است که گاهی برای بیمار تجویز می‌شود و نیاز است که به تعداد جلسات توصیه شده نیز در این زمینه توجه کنید.

بیشتر بخوانید: پولیپ روده

درمان سرطان مقعد با استفاده از پرتو درمانی

در پرتو درمانی برای از بین بردن سلول های سرطانی از اشعه ایکس و یا پرتو ها با انرژی بالا استفاده می‌شود. در این روش اشعه مخصوص را به سلول های سرطانی تابانده و اغلب تا از بین رفتن کامل سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گاهی پرتو درمانی همراه با شیمی درمانی انجام می‌پذیرد و در برخی موارد بعد از عمل جراحی برای عدم گسترش سلول سرطانی بیمار تحت پرتو درمانی قرار می‌گیرد. از دیگر مزایای پرتو درمانی، می‌توان به منع گسترش توده سرطانی به دیگر بافت های بدن اشاره داشت.  پرتو درمانی معمولا به دو روش پرتو درمانی خارجی و پرتو درمانی داخلی یا براکی تراپی انجام می‌شود. ممکن است که پرتو درمانی در سه هفته اولیه به طور روزانه برای شما نیاز باشد که توجه کنید حتما مراجعه لازم را داشته باشید تا درمان سرطان مقعد به درستی انجام شود و با پیشرفت یا متاستاز مواجه نشوید.

بیشتر بخوانید: بهترین جراح بواسیر در سعادت آباد

ایمونوتراپی برای درمان سرطان مقعد

این روش درمانی سرطان مقعد معمولا برای افرادی توصیه می‌شود که در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند. در این روش با استفاده از برخی دارو ها سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و باعث می‌شود گلبول های سفید سرعت بیشتری در نابودی سلول های سرطانی داشته باشد.

در این روش درمانی از داروهایی استفاده می‌شود که سلول های T را هدف قرار دهند و از حمله سلول های بدخیم به سایر اندام های بدن جلوگیری کند. پاسخ ایمنی سریع بدن برخی از تومور ها را در همان مراحل اولیه بیماری کوچک کرده و رشد آن ها را متوقف می‌کند.

نتیجه گیری

درمان سرطان مقعد به این مورد که در کدام مرحله از بیماری قرار دارید نیز بستگی دارد. انتخاب هر یک از روش های درمانی به بازه زمانی شروع بیماری تا پیشرفت آن بستگی دارد و ممکن است که فقط از تکنیک دارویی استفاده گردد. به هر حال انتخاب روش درمانی بر عهده جراح و متخصص است و بیمار دخالتی در آن ندارد. برای مشاوره از دکتر پروانه منصوری به جهت اینکه از کدام روش درمانی برای سرطان مقعد خود استفاده کنید، با شماره های تماس موجود ارتباط برقرار کنید. 

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *