Search
Close this search box.
انواع-فیستول

با انواع فیستول مقعدی آشنا شوید

انواع فیستول مقعدی دارای علائم و مشخصات متفاوتی هستند که در این مقاله قصد داریم به هر یک از آن ها به طور مختصر بپردازیم. انواع فیستول مقعدی در واقع در دسته بیماری های پیچیده و پرخطر قرار دارد که برای افراد رخ می‌دهد. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد هر یک از انواع آن اطلاعات درست و کاملی بدست آورید.

انواع فیستول مقعدی

انواع فیستول مقعدی کدامند؟

فیستول مقعدی دارای انواع مختلفی است که هر پزشکی در مورد آن اطلاعات صحیحی ندارد و بهتر است برای بررسی بیشتر در این زمینه به بهترین جراح عمومی مراجعه کنید زیرا این پزشکان با تمامی انواع فیستول مقعدی آشنایی داشته و می‌توانند بهترین تشخیص و درمان را داشته باشند. اگر هر یک از دسته این بیماری پیشرفت کند و عفونت بیشتر و طولانی مدتی ایجاد کند، درمان بسیار سخت و پیچیده خواهد شد. در ادامه با انواع فیستول مقعدی آشنا شوید.

فیستول مقعدی زیر مخاطی

فیستول مقعدی زیر مخاطی بین مقعد و لایهٔ بیرونی مخاطی که مقعد را پوشانده، ایجاد می‌شود. این نوع فیستول معمولاً ناشی از التهاب در غدد مخاطی مقعد و یا تشکیل آبسه‌های زیر مخاطی است که در نتیجهٔ عفونت، پوست مقعد باز شده و با لایهٔ مخاطی درونی مقعد ارتباط برقرار می‌کند. فیستول مقعدی زیر مخاطی می‌تواند به دلیل عواملی مانند عفونت‌های قبلی در زمینه مقعد، عفونت‌های دستگاه گوارش، التهاب‌های التهابی روده، تشکیل آبسه‌ها یا ترمیم ناکامل عفونت‌های قبلی مقعد ایجاد شود. با علائمی شامل درد، خروج قرمزی یا لکه‌های خون‌ریزی از مقعد، ترشحات مخاطی، احساس عدم راحتی در هنگام نشستن همراه است.

اکسترا اسفنکتریک

اکسترا اسفنکتریک یک نوع خاص از فیستول مقعدی است که به صورت نادر رخ می‌دهد. در این نوع، کانال فیستول از داخل مقعد عبور کرده و از ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی مقعد نیز عبور می‌کند. به عبارت دیگر، فیستول درون مقعدی است و از طریق ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی نیز به پوست خارجی متصل می‌شود. برخلاف بسیاری از فیستول‌های مقعدی که در محدودهٔ ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی مقعد قرار دارند، فیستول اکسترا اسفنکتریک ممکن است در سطح پایین‌تری از اسفنکتر خارجی قرار گیرد.

به زبان ساده تر باید بیان کنیم که منشا فیستول اکسترا اسفنکتریک، مجرای راست روده است و اغلب به دلیل وجود بیماری های زمینه ای دیگر مانند آپاندیس و کرون ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان فیستول مقعدی

انواع فیستول مقعدی کدامند؟

سوپر اسفنکتریک

فیستول مقعدی سوپر اسفنکتریک ارتباط غیرطبیعی بین داخل مقعد و مجرای فیستولی را از طریق ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی مقعد برقرار می‌کند. به این ترتیب، فیستول درون مقعدی است و از طریق اسفنکتر خارجی به پوست خارجی متصل می‌شود.

بیشتر بخوانید: درمان فیستول مقعدی با لیزر

ترانس اسفنکتریک

ترانس اسفنکتریک یک نوع از فیستول مقعدی که مسیر آن از داخل مقعد و از ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی مقعد نیز عبور می‌کند. ترانس اسفنکتریک معمولاً در سطح پایین‌ تر از ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی قرار دارد و مسیر آن از داخل مقعد به سمت پوست خارجی می‌گذرد. این نوع فیستول ممکن است باعث بروز علائمی مانند درد، خروج قرمزی یا لکه‌های خون‌ریزی از مقعد و ترشحات مخاطی شود. نام دیگر این نوع بیماری، فیستول نعلی شکل است.

اینتر اسفنکتریک

اینتر اسفنکتریک به معنای وجود فیستول درون هر دو ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی و اسفنکتر داخلی است که هیچ ارتباط مستقیمی با پوست خارجی ندارند. فیستول اینتر اسفنکتریک معمولاً در ناحیهٔ میانی از ماهیچهٔ اسفنکتر خارجی و داخلی قرار می‌گیرد و مسیر آن از داخل مقعد عبور کرده و درون ماهیچهٔ اسفنکتر داخلی قرار می‌گیرد. این نوع فیستول با درد، لکه‌های خون‌ریزی از مقعد و ترشحات مخاطی همراه خواهد بود. عفونت‌های مقعدی یا تجویز داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی که باعث ضعیف شدن عضلات اسفنکتر مقعدی می‌شوند از دلایل ایجاد ان نوع بیماری هستند.

سوالات متداول انواع فیستول مقعدی

در زیر به برخی از سوالات متداول در مورد انواع فیستول مقعدی و پاسخ‌های آن ها اشاره خواهم کرد:

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *