جراحی پروتز سینه، برای کسانی که از کوچک بودن یا بدفرمی سینه خود ناراضی هستند مناسب است و بهترین نتیجه را می توان از پروتز سینه گرفت، در صورتی که توسط جراح با تجربه این کار انجام شود. پروتز سینه می تواند باعث افزایش اندازه سینه و فرم دهی به آن شود که در نتیجه به جذابیت و زیبایی هر چه بیشتر اندام می انجامد.
در این مقاله به طور کامل به بررسی جراحی پروتز سینه می پردازیم و اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار می دهیم. اگر قصد انجام این جراحی را دارید یا می خواهید در این زمینه بیشتر بدانید، در ادامه مقاله با ما همراه باشید…
جراحی پروتز سینه چیست؟
جراحی پروتز سینه، عبارت است از قرار دادن پروتز های ساخته شده از یک پوسته سیلیکونی پر از نمک یا ژل سیلیکون در زیر سینه ها یا زیر ماهیچه های سینه. خانم ها به دلایل زیادی جراحی پروتز سینه را انجام می دهند، اما این دلایل عموماً مربوط به این است که می خواهند از نظر جسمی جذاب تر یا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشند.
برخی از خانم ها به عنوان بخشی از ترمیم سینه، پس از جراحی سرطان سینه، این عمل را انجام می دهند. به دلیل حساسیت بالایی که جراحی پروتز سینه دارد، به دقت و تجربه بالا نیاز دارد و باید توسط بهترین جراح پروتز سینه انجام شود.
کاندیدای مناسب جراحی پروتز سینه چه کسانی هستند؟
در واقع انجام جراحی پروتز سینه یک تصمیم شخصی است. اما موارد زیر در انجام این جراحی مهم هستند.
- شخص از سلامت جسمانی خوبی برخوردار باشد.
- از جراحی انتظارات واقع بینانه داشته باشد.
دلایل انجام جراحی پروتز سینه چیست؟
- بازگرداندن اندازه قبلی سینه پس از بارداری، کاهش وزن یا افزایش سن
- ترمیم فرم نامتقارن سینه ها، گرچه عدم تقارن سینه مسئله ای شایع و رایج می باشد، اما اگر قبل از رسیدن به سن بلوغ، بافت سینه ها آسیب ببیند این عدم تقارن بعد ها در بزرگسالی بیشتر به چشم می خورد.
- ترمیم سینه ها پس از ماستکتومی
- بخشی از روند تطبیق جنسیت افراد ترنسکشوال
- افزایش اعتماد به نفس
چگونه برای جراحی پروتز سینه آماده شویم؟
اگر تصمیم به انجام جراحی پروتز سینه دارید، تا آنجا که ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد این جراحی دریافت کنید و بدانید که چه نتایجی را می توانید انتظار داشته باشید. انجام دقیق اقدامات قبل از پروتز سینه به شما کمک می کند تا نتیجه بهتری از عمل بگیرید.
اگر سیگار می کشید یا الکل مصرف می کنید، سعی کنید آن را ترک کنید، زیرا سیگار و الکل روند بهبودی شما را کند می کنند. همچنین در صورت نیاز به ایجاد هرگونه تغییر در هر دارویی که مصرف می کنید، باید با پزشک خود مشورت کنید.
در طی جراحی پروتز سینه چه اتفاقی می افتد؟
به احتمال زیاد به بیهوشی عمومی نیاز خواهید داشت. جراح برشی را در کنار سینه ایجاد می کند و سپس پروتز ها را بین بافت سینه و عضله یا پشت عضله بزرگ قفسه سینه زیر سینه قرار می دهد. روش های مختلفی برای انجام این جراحی وجود دارد و تأثیرات متفاوتی بر زمان بهبودی شما دارد.
همچنین انواع مختلفی از پروتز ها وجود دارد. برخی از خانم ها جنس پروتز سینه سیلیکونی را به پروتز سالین ترجیح می دهند. پروتز های سالین در صورت نشتی مشکلات کمتری نسبت به پروتز های سیلیکونی ایجاد می کنند.
بعد از جراحی پروتز سینه چه انتظاری باید داشت؟
ممکن است چند روز در بیمارستان بستری شوید. همچنین ممکن است درن هایی برای تخلیه خون و سایر مایعات از قفسه سینه داشته باشید، اگر با چنین مسئله ای مواجه شدید، نگران نباشید درن ها، برای یک یا دو روز در جای خود باقی خواهند ماند.
تورم و کبودی در اطراف قفسه سینه خود خواهید داشت که کاهش آن یک یا دو هفته طول می کشد. متأسفانه درد و ناراحتی خواهید داشت و ممکن است برای تسکین درد به شما مسکن تجویز شود.
احتمالاً برای چند هفته تا زمان بهبودی سینه هایتان در دوران نقاهت بعد از پروتز سینه نیاز به کمک دارید. ممکن است این مقدار زمان طول بکشد تا شما به حالت عادی برگردید، بنابراین مدتی مرخصی از محل کار بگیرید. ضمنا زمان زیادی طول می کشد تا به انجام فعالیت های روزمره بدون کمک بپردازید . همچنین باید به بیمارستان برگردید یا برای کشیدن بخیه ها به جراح مراجعه کنید. احتمالاً چندین ماه طول می کشد تا تمام تورم ها و جای زخم ها برطرف شوند.
خطرات جراحی پروتز سینه چیست؟
مانند هر جراحی دیگری، جراحی پروتز سینه با عوارضی همراه است. اما چنانچه این عمل توسط جراح با تجربه که دانش کافی در این زمینه را دارد انجام شود، این عوارض به حداقل می رسد.
خطرات بیهوشی را متخصص بیهوشی با بیمار در میان می گذارد. برخی از مشکلات رایجی که در حداقل یک زن از هر 100 زن رخ می دهد عبارتند از:
- خونریزی یا تجمع خون (هماتوم)
- عفونت
- تغییر در احساس پوست سینه یا نوک سینه، از جمله بی حسی
- تورم یا جمع شدن مایع در اطراف سینه
- آسیب به بافت اطراف
- پارگی پروتز
- خطرات نادر اما جدی دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود از جمله:
- واکنش آلرژیک به ماده بیهوشی
- لخته شدن خون در پاها، که می تواند به ریه ها رفته و باعث بیماری جدی شود. (آمبولی ریه)
توجه داشته باشید که پروتز ها می توانند تشخیص سرطان سینه را در طول بررسی های غربالگری دشوارتر کنند. گاهی اوقات نوک سینه ها نا هموار هستند و این امر می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.
کلام آخر
در این مقاله به مبحث جراحی پروتز سینه پرداختیم که امروزه بسیار پرطرفدار شده است. لازم است تا قبل از انجام عمل با یک پزشک که تجربه و تخصص کافی در زمینه این جراحی را دارد، مشورت نمایید. دکتر پروانه منصوری با سابقه جراحی های موفق سینه در زمینه جراحی پروتز پستان مشغول به فعالیت هستند. برای رزرو مشاوره با دکتر پروانه منصوری، متخصص جراحی عمومی، با شماره 02122083063 تماس بگیرید.
سوالات متداول جراحی پروتز سینه
برخی از خانم ها با پروتز سینه می توانند پس از جراحی شیر دهند، اما برخی دیگر نمی توانند. در صورتی که پروتز زیر دیواره عضلانی قفسه سینه قرار بگیرد، مشکلی برای شیردهی به نوزاد ایجاد نخواهد شد.
پروتزهای سینه ماندگاری بالایی دارد و با دوام هستند. برای مثال پروتزهای سیلیکونی حدود 10 سال عمر می کنند. در صورتی که به آن ها ضربه وارد شود یا بر اثر فعالیت های سنگین به پروتز ها آسیب برسد، نیاز به تعویض دارند.
برخی از خانم ها متوجه می شوند که پس از عمل جراحی، سینه هایشان آنطور که می خواستند به نظر نمی رسد. گاهی اوقات، سینه ها ممکن است ناهموار، گودی یا برآمدگی داشته باشند. هر چه سن شما کمتر باشد یا هر چه مدت زمان طولانی تری پروتز سینه داشته باشید، احتمال اینکه در نهایت دچار مشکل شوید، بیشتر می شود و اگر آن ها را بردارید اما جایگزین نکنید، ممکن است سینه های شما فرورفته به نظر برسد. همانطور که گفته شد انتخاب جراح حاذق و با تجربه باعث می شود تا این خطرات و عوارض را تجربه نکنید.
منابع:
https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21724-breast-implants
https://www.nhs.uk/conditions/cosmetic-procedures/cosmetic-surgery/breast-enlargement/
https://www.fda.gov/medical-devices/breast-implants/breast-implant-surgery
https://www.healthdirect.gov.au/breast-augmentation-breast-implants
https://www.healthline.com/health/breast-augmentation-recovery