زمانی که فرد مبتلا به هموروئید میشود نگرانی از عوارض هموروئید در فرد ایجاد میشود. هموروئید چیست، چه عوارضی میتواند داشته باشد، اگر هموروئید درمان نشود چه اتفاقی میافتد و خطرات طولانی مدت هموروئید چیست، پاسخ به همگی سوالات میتواند نگرانی را در فرد از بین ببرد و باعث شود فرد برای درمان هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کند.هموروئید یا بواسیر یکی از بیماریهای دستگاه گوارش بهشمار میرود که با علائمی همچون: سوزش در ناحیه مقعد، احساس درد در ناحیه مقعد، خونریزی و تورم در مقعد همراه است. زمانی که علائم در فرد بروز میکند و ندانستن عوارض هموروئید نگرانیهای فراوانی را برای فرد ایجاد میکند. اگر شما هم به دنبال پاسخ سوالات میگرید با ما در این مقاله همراه باشید.
عوارض هموروئید چه مواردی هستند؟
زمانی که فرد علائمی مانند خونریزی در زمان دفع را مشاهده میکند بهتر است هرچه سریعتر برای معاینه و درمان به پزشک مراجعه کند. اما بعد از بروز علائم سوالی که برایمان ایجاد میشود عوارض هموروئید است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم عوارض هموروئید شامل:
- کمخونی: زمانی کمخونی در فرد مبتلا به هموروئید ایجاد میشود که خونریزی شدید باشد و میزان کافی گلبول قرمز در گردش خون بدن نباشد.
- خونریزی: یکی از عوارض بواسیر خونریزی محسوب میشود که به ندرت و با شدت گرفتن خونریزی ممکن است باعث ایجاد کم خونی در فرد بشود.
- سوزش و خارش: افراد مبتلا به هموروئید اغلب از خارش و سوزش در ناحیه مقعد شکایت میکنند و تحمل این عارضه در برخی افراد به قدری سخت میشود که فرد را برای درمان هرچه سریعتر به پزشک راهی میکند.
- نفخ شکم: نفخ شکم میتواند یکی از نشانههای مبتلا شدن به هموروئید باشد و هم هموروئید میتواند باعث نفخ شکم شود.
- پرولاپس: این عارضه مقعدی زمانی که هموروئید طولانی مدت درمان نشود رخ میدهد.
فرد ممکن است پس از مبتلا شدن به هموروئید به دلایل مختلفی سکوت را ترجیح دهد و با درد مدارا کند که تحمل کردن و صبوری در این عارضه ممکن است عوارض جبران ناپذیری را برای فرد رقم بزند.
همچنین ممکن است این تصور برای فرد ایجاد شود که هموروئید ممکن است خود به خود درمان شود اما این باور بسیار غلط است و صبوری در مقابل بواسیر علاوه بر عوارض جبران ناپذیر آن تنها زمانی که فرد مبتلا به درد است را افزایش میدهد درنتیجه بهتر است در صورت مشاهده علائم فرد برای درمان به موقع و جلوگیری از بروز حادثه هرچه سریعتر به پزشک مراجعه و درمان را شروع کند.
بیشتر بخوانید: بهترین جراح بواسیر در سعادت آباد
درمان قطعی هموروئید
عوارض درمان نکردن بواسیر
همانطور که پیشتر در این مقاله گفتیم سکوت در برابر هموروئید عوارض جبران ناپذیر را دارد اما اگر فرد همچنان سکوت را به درمان ترجیح داد، در ادامه به عوارض درمان نکردن طولانی مدت هموروئید اشاره میکنیم. فرد ممکن است پس از مبتلا شدن به هموروئید اقدام به درمان خانگی کند اما باید توجه داشته باشیم درمانهای خانگی نه تنها درمانی نتیجه بخش نیست بلکه ممکن است روند درمان را نیز مختل کند و عارضههای بیشتری را برای فرد رقم بزند.
حال پاسخ به این سوال که عوارض بواسیر در صورت درمان نکردن طولانی مدت چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بدانیم که نوع هموروئید چه داخلی باشد چه خارجی عوارضی همچون کمخونی به دلیل خونریزی طولانی مدت، مشکل در دفع، افزایش درد و ناراحتی در ناحیه مقعد، زمینه ایجاد سایر بیماریها از جمله شقاق و آبسه مقعد و همچنین ایجاد عفونت شود.
اکنون با عوارض هموروئید و درمان نکردن آن آشنا شدیم اما برخی افرادی که مبتلا به هموروئید نشدن ممکن است به دلیل نگرانی از ابتلا به آن به دنبال راه حلی برای پیشگیری باشند. فرد میتواند با نوشیدن آب به مقدار کافی، مصرف فیبر و انجام ورزش از بروز هموروئید جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: عمل بواسیر با لیزر
آیا سرطان از عوارض هموروئید است؟
ممکن است این جمله را که هموروئید باعث ایجاد سرطان میشود و شنیده باشید و حال به دنبال این باشید که آیا این موضوع صحت دارد یا خیر؟
پاسخ این سوال قطعی نیست و ممکن است در برخی موارد عفونت ناشی از هموروئید باعث بروز سرطانهای این ناحیه شود اما به طور کل این بیماری در اکثر مواقع بیخطر است و باید بدانیم که اکثر اوقات بیشترین خطر این بیماری خونریزی طولانی مدت آن باشد البته این نکته را توجه داشته باشیم که هر خونریزی از مقعد به دلیل بواسیر نیست و باید پیگیری شود.
سوالات متداول
بله، یکی از عوارض هموروئید خارش و سوزش در ناحیه مقعد است
خیر، در صورت داشتن علائم بهتر است هرچه سریعتر برای درمانه به پزشک مراجعه کنید و پزشک پس از بررسی رژیم غذایی لازم را به شما پیشنهاد میدهد یا در صورت لزوم اقدام به جراحی میکند.
نتیجهگیری
در این مقاله به عوارض هموروئید اشاره کردیم و دانستیم که صبوری در درمان هموروئید تنها زمان زمان درد را افزایش میدهد و این عارضه به خودی خود درمان نمیشود و حتی تصور اینکه درمانهای خانگی میتواند باعث از بین رفتن کامل آن بشود نیز باوری غلط است.