Search
Close this search box.
تاثیر ورزش بر افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئید

معرفی موثرترین ورزش مناسب برای هموروئید

ورزش مناسب برای هموروئید از اهمیت ویژه ای در روند بهبود این عارضه برخوردار است. از تاثیرات ورزش بر بیماری هموروئید باید به کاهش درد بواسیر و برطرف نمودن التهاب و جذب مواد مغذی اشاره کرد. از سوی دیگر ورزش شکمی موجب افزایش ترشح صفرا شده و به درمان یبوست که اصلی ترین دلیل بروز هموروئید است، کمک می کند. ورزش گردش خون، را افزایش داده و از طریق حفظ سلامت قلب و عروق و کاهش وزن به درمان این عارضه کمک خواهد کرد.  

ورزش مناسب برای هموروئید

تاثیر ورزش بر افراد مبتلا به بواسیر یا هموروئید

با توجه به اینکه امروزه بیماری هموروئید بسیار شیوع یافته است، متوجه می شویم که سبک زندگی افراد، از عوامل اصلی بروز این بیماری به حساب می آید. زیرا در حال حاضر اکثر افراد دارای شغل هایی هستند که باید برای مدت طولانی در حالت نشسته و بدون تحرک باشند. از آنجایی که عدم تحرک افراد، می تواند حرکات روده و نیز گردش خون آنان را کاهش دهد، بنابراین سبب یبوست آن ها شده و زمینه را برای عارضه هموروئید فراهم می کند.

از سوی دیگر، نشستن در زمان طولانی، موجب وارد شدن فشار زیادی به مقعد فرد شده و این بیماری را ایجاد می کند. پس می توان به این نتیجه رسید که رابطه ورزش و هموروئید رابطه ای مستقیم است و تحرک و ورزش مناسب برای هموروئید، از ساده ترین راه های درمان این بیماری محسوب می شود. اگر شما به عارضه هموروئید مبتلا شده اید، حتما پیش از انجام حرکات ورزشی، با دکتر متخصص مشورت کنید. شما می توانید به مطب دکتر پروانه منصوری مراجعه نموده و در این راستا از ایشان راهنمایی های لازم را دریافت کنید. دکتر پروانه منصوری از پزشکان شناخته شده و توانمند است که سابقه درخشانی در زمینه درمان بیماری هموروئید دارد.

ورزش های موثر در درمان هموروئید

در این بخش به نمونه هایی از چندین ورزش مناسب برای هموروئید اشاره می کنیم:

  • یوگا

شاید بسیاری از افراد این تصور را داشته باشند که ورزش یوگا از جمله ورزش هایی است که تاثیر خوبی در بهبود اعصاب داشته و هیچ نوع ارتباطی با هموروئید ندارد. ولی لازم است این نکته را بدانید که یبوست، علت اصلی هموروئید محسوب می شود و مهم ترین دلیل یبوست، استرس و مشکلات روحی است. در نتیجه افراد مبتلا به عارضه هموروئید می توانند با انجام ورزش یوگا، روند بهبود این بیماری را تسریع کنند. علاوه بر این در ورزش یوگا، افراد به انجام حرکات کششی و انعطاف پذیری می پردازند که این حرکات می توانند تاثیر مثبتی در بهبود حرکات روده و درمان یبوست داشته باشد.

بیشتر بخوانید: آیا یبوست باعث بواسیر می شود؟

  • آب درمانی

ورزش شنا یا همان آب درمانی به علت تقویت عضلات شکمی و بهبود حرکات روده در بدن افراد می تواند تاثیرات مطلوبی را در درمان یبوست و هموروئید داشته باشد. همچنین شنا میزان گردش خون را در بدن افراد افزایش داده و از این طریق اثرات جدی در درمان هموروئید دارد.

  • پیلاتس

ورزش پیلاتس به این علت که شامل حرکات کششی و نیز آمادگی جسمانی است، می تواند تاثیر بسیار خوبی در بهبود حرکات روده افراد داشته باشد. همچنین این ورزش، علاوه بر تاثیرات جسمی در فرد می تواند بر ذهن او نیز موثر واقع شود. تمرینات ورزش پیلاتس، عمقی ترین عضلات بدن افراد را تحت تاثیر قرار داده و باعث بهبود حرکات روده آنان می گردد. به این علت است که بیشتر پزشکان متخصص این ورزش را به بیمارانی که از هموروئید رنج می برند، پیشنهاد می دهند. 

  • پیاده روی

پیاده روی نیز نمونه ای از یک ورزش مناسب برای هموروئید به شمار می رود. این ورزش با تاثیرات مطلوبی که در بهبود گردش خون خواهد داشت، می تواند کمک بسیاری به درمان هموروئید داشته باشد. همچنین پیاده روی از نمونه ورزش هایی است که اختلال یبوست را در افراد از بین می برد.

  • طناب زدن

ورزش طناب زدن نیز باعث افزایش ضربان قلب و در پی آن سرعت گردش خون در بدن افراد می شود. زمانی که سرعت گردش خون در بدن افراد بالا می رود، عملکرد دستگاه گوارش آنان بسیار بهبود می یابد.  

بیشتر بخوانید: بهترین دکتر بواسیر در تهران

ورزش های موثر در درمان هموروئید

آیا ورزش های سنگین می تواند اثر منفی روی بواسیر داشته باشد؟

همیشه رابطه ورزش و بواسیر با هم خوب نیست، چرا که بعضی از ورزش ها نیز وجود دارند که نه تنها برای درمان هموروئید مفید نیستند، بلکه می توانند تاثیرات منفی نیز در روند درمان بیماری داشته باشند. در حقیقت باید گفت آن دسته از ورزش هایی که موجب افزایش فشار وارد شده بر عروق بواسیری می شوند، می توانند موجب تاخیر در درمان و حتی آسیب های جدی تر در این عارضه   بشوند. از علت های مهم بروز عارضه هموروئید، فشار وارد شده به مقعد در اثر انجام ورزش های سنگین است. به عنوان مثال بلند کردن وزنه در ورزش وزنه برداری، فشار بسیار زیادی را به ناحیه مقعد وارد نموده و اثرات منفی را به دنبال خواهد داشت. به همین علت است که معمولا بسیاری از ورزشکاران وزنه بردار به بیماری بواسیر و هموروئید دچار می شوند. 

نتیجه گیری 

ورزش مناسب برای هموروئید، موجب افزایش گردش خون در بدن و در ناحیه مقعد شده و قوی کردن عضلات شکم و لگن با ورزش، بیماری بواسیر را درمان می کند. پزشکان متخصص برای جلوگیری و بهبود بیماری بواسیر، ورزش ‌های ساده را پیشنهاد می کنند. البته برخی ورزش‌ های پیچیده و پیشرفته ای نیز جهت درمان این عارضه وجود دارد که توسط پزشک به بیمار آموزش داده می شود.

سوالات متداول 

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *